Terugblik Wereldbeker Troyes: Floris Haverdings in top tien

Zondag werd in het Franse Troyes een Wereldbekerwedstrijd verreden. Voor de junioren was het de eerste WB-cross van het seizoen, en onze drie junioren (Sara Sonnemans, Michiel Mourias en Floris Haverdings) waren erbij. Hoe het hen en de andere renners van Parkhotel-ZPPR.nl-Orange Babies Cycling Team in Troyes verging, lees je hier.

Junioren vrouwen
Sara Sonnemans was geselecteerd voor deze WB-manche. Haar start was veelbelovend, maar materiaalpech wierp haar helaas ver terug.

‘Ik had een goede start’, vertelt Sara. ‘Helaas ging na een halve ronde mijn derailleur in crashmodus en mijn ketting eraf, hierdoor ben ik van p15 teruggevallen naar p42. Mijn benen voelden best prima en ik finishte op plek 28.’

Junioren mannen
Bij de Junioren mannen was onze ploeg met twee renners aanwezig: Floris Haverdings en Michiel Mouris. Haverdings leek lang op weg naar een top zes-notering, maar na twee valpartijen verloor hij wat plekken. Toch werd hij nog knap 9de. Mouris kwam als 33ste over de streep.

Floris:  ‘Ik had een prima start en mooi op kunnen schuiven naar de 6e plek. Toen 2x gevallen en uiteindelijk 9e geworden. Blij dat ik wel een pijnloze wedstrijd heb kunnen rijden. Op naar de volgende!’

Michiel: ‘Ik had een goede start waardoor ik na 1 ronde 10e lag. Vervolgens op het gladde rondje veel te veel fouten en ook een aantal keer gevallen. Lukte dus niet om rustig en foutloos te blijven waardoor ik veel plekken heb verloren. Uiteindelijk 33ste.’

Beloften
Dat goede benen niet altijd betekent dat je ook een goede uitslag rijdt, dat ondervond Danny van Lierop zondag in Troyes.

‘Mijn start was prima’, aldus Danny. ‘Maar voor de schuine kant kwam ik ten val. Aan het einde van de tweede ronde een lekke band, dus het was een behoorlijke inhaalrace. Wel goede benen, maar helaas geen uitslag.’

Elite mannen
Stan Godrie begon goed aan zijn WB-cross, maar zakte na een val helaas terug.

Stan: ‘Vandaag in Troyes geen superstart, maar in de eerste ronde mooi kunnen opschuiven. Hele goede benen en zo naar plek 23 kunnen rijden. In een groepje terechtgekomen, maar op de balken viel Bertolini voor me en viel ik eroverheen. Daar wat plaatsen mee verloren, maar vooral mijn ritme. Teveel plaatsen verloren naar mijn zin en gefinisht op plek 36.’

Elite vrouwen
Voor Isa Nomden was de wedstrijd in Troyes beladen. Dit was namelijk de plek waar ze twee jaar geleden zwaar geblesseerd raakte en anderhalf jaar uit de roulatie was.

Isa: ‘Ik vond dit mentaal best een moeilijke dag, omdat dit ook de wedstrijd was waar ik 2 jaar geleden geblesseerd ben geraakt. Ik was blij toen ik de start veilig door was en de eerste ronde was echt knokken voor je plaatsje, soms lukte dit wel, maar soms ook niet. Ik heb vandaag helaas niet het ritme kunnen vinden en zat niet lekker in de wedstrijd. Ik werd 50ste, niet echt waar ik op hoopte.’