Terugblik Diegem: Van den Eijnden en Haverdings in top zeven

Stan Godrie maakte woensdagavond in Diegem zijn rentree na een week ziek te zijn geweest. Bij de junioren stonden Guus van den Eijnden en Floris Haverdings aan het vertrek. Lees hier hoe het de drie renners van ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team verging.

28 december – Diegem

Junioren – Haverdings 6de, Van den Eijnden 7de

Floris Haverdings en Guus van den Eijnden stonden weer eens samen aan de start van een wedstrijd. Dat leverde dit keer geen podiumplaats(en) op, maar wel een mooie 6de en 7de plek.

Floris (6de): ‘Ik had een goede start en draaide als 3de het veld in. In de eerste ronde werden de verschillen al gemaakt en ik heb de hele cross afgezien. Ik reed de hele wedstrijd vlak achter het groepje voor plek 3, maar kon dat tempo net niet volgen. Uiteindelijk solo over de streep gekomen. Ik ben tevreden met mijn zesde plek.’

Guus (7de): ‘Ik had ook een goede start en draaide als tweede het veld in. Ik merkte op de eerste beklimming al dat de benen meteen vol liepen en ik geen goede dag had. De eerste drie moest ik al snel laten gaan. ‘Ik zakte de volgende 2 rondes steeds iets terug tot ik op plek 7 kwam te rijden. De rest van de wedstrijd op deze plek blijven rijden en 7de geworden. Was al wat verkouden en voelde me de dag na de wedstrijd ook niet helemaal fit, dus even een paar dagen rustig aan.’

Elite – Stan Godrie gaat door de muur
Stan Godrie maakte woensdagavond in Diegem zijn rentree na een week ziek te zijn geweest.

Stan (33ste) ‘Vandaag in Diegem moest ik door een muur heen na er een week uit te hebben gelegen’, aldus Stan. ‘Maar dat lukte de 3de ronde. Ik viel terug naar plek 40, maar heb mezelf nog weten terug te knokken naar de 33ste plaats. Ik kwam goed in de wedstrijd. Technisch vond ik het een hele mooie omloop. En ben blij dat ik vandaag door de muur kon gaan om me weer in een goede vorm richting het nieuwe jaar te rijden. Helaas maakt de Belgische bond een fout en zet me als DNF op de uitslag, terwijl ik als 33e geklasseerd zou moeten worden.’