Terugblik Zolder: Van der Poel en Van Aert in het wiel bij Van Lierop

Alle grote namen stonden dinsdag aan de start bij de Superprestigecross in Zolder. Achter al die toppers stond Danny van Lierop op de vierde startrij. En wie schoot er als een komeet uit de startblokken en reed een groot deel van de eerste ronde op de tweede plek? Jazeker, diezelfde Danny van Lierop van ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team.

Van der Poel, Van Aert, Pidcock, Van der Haar, Sweeck, Vanthourenhout; ze waren er allemaal, maar reden in de eerste ronde ook allemaal achter de pas 19-jarige Danny van Lierop aan. Een mooi gezicht en dat bleef ook niet onopgemerkt bij de tv-commentatoren.

Dat de jonge Brabander die toppositie niet kon volhouden is logisch, maar hij reed zichzelf toch maar mooi in de kijker en finishte uiteindelijk op een mooie 23ste plaats.

‘Ik startte op rij 4 en er kwam genoeg ruimte om door te schieten naar voren’, vertelt Danny. ‘De eerste ronde tussen de grote namen gereden en daarna teruggevallen naar een groepje rond plek 19. Laatste twee rondes toch niet meer kunnen volgen en gefinisht op plek 23.’

Junioren – Top tien voor Guus van den Eijnden
Ook Junior Guus van den Eijnden deed mee in Zolder. Na een mindere start meldde het Brabantse talent zich weer van voren, maar een lekke voorband wierp hem vervolgens ver terug. Van den Eijnden knokte zich toch nog naar een fraaie negende plaats.

‘’Ik had niet zo’n goede start en ging rond de 10de plaats het veld in. Ik kon de eerste ronde mooi wat opschuiven tot ik op de derde plek reed. Toen een ronde lang in een groepje gereden voor plek 3, tot ik in de derde ronde net na de wisselpost lek reed en ik veel tijd en plekken verloor. Het was lastig terug op te schuiven, dit omdat het snel was en ik ook geen superbenen had. Vanaf de 15de plek toch nog opgeschoven en uiteindelijk gefinisht op de 9de plek.’