Terugblik Essen en Val di Sole: Weer winst Mouris, Godrie 15de in de sneeuw

Zaterdag ploeterden vier van onze renners (met succes) door de dikke blubber in Essen. Zondag fietste Stan Godrie de Wereldbekerwedstrijd door de Italiaanse sneeuw in Val di Sole.

Zondag 10 december – WB Val di Sole

Stan Godrie was naar Italië afgereisd om de sneeuwcross van Val di Sole te rijden. Ondanks de nodige pech, reed hij toch naar een mooie 15de plaats.

‘Ik had geen heel goed gevoel voor de wedstrijd’, aldus Stan. ‘Ik ging oke van start, maar in kwam toen in het gedrang. Door een botsing ging mijn schoen al kapot in de eerste ronde. Ik heb er zo lang mogelijk mee proberen door te rijden. toen ik later ook niet meer in mijn pedaal kon klikken en een keer ben gevallen, heb ik een andere schoen gepakt. Vanaf dat moment ging het best lekker.  Nog een super laatste ronde en zo 15e geworden. Blij mee.’

Zaterdag 9 december – Essen
Michiel Mouris was zaterdag onze grootste blikvanger door in de Belgische blubber naar een fraaie zege te rijden. Het was zijn tweede overwinning in drie dagen, want donderdag was hij in Rucphen ook al juichend over de streep gekomen.

Maar ook onze drie vrouwen lieten zich zien in Essen. Isa Nomden, Larissa Hartog en Sara Sonnemans werden 8ste, 9de en 12de.

Michiel: ‘Ik had geen superstart, maar op dit zware en niet technische rondje was dat niet zo erg. Rustig opgeschoven en in ronde 3 een klein gaatje gepakt en dit langzaam uitgebreid. Zo mijn derde cross van het seizoen gewonnen. Heel erg blij mee.’

Isa: ‘Ik was niet super weg, maar dat kon ik al snel goedmaken. Het leek wel op waterfietsen, veel stoempen en lopen en ik voelde me wel goed. Erg tevreden met een 8ste plaats.’

Larissa: Vandaag heb ik de cross in het modderige Essen gereden. Afgelopen donderdag had ik nog wat valangst bij de start (door schouder), maar dat vandaag los kunnen laten, waardoor ik een goede start had en binnen de top 5 het veld in kon draaien. Bijna de hele cross reed ik samen met Isa en aan het begin van de laatste ronde wisten we samen aansluiting te maken bij Anna Kay voor de 7e plek. Ik had hierna veel moeite op de loopstroken waardoor ik beide dames moest laten gaan en zo als 9e geëindigd. Vandaag draaide alles alweer een stuk beter dan afgelopen donderdag en heb geen last gehad van mijn schouder tijdens het lopen en stoempen door de modder, dus wederom een geslaagde dag! Vanaf hier kan ik weer mooi verder bouwen.’

Sara: ‘Ik had een mindere start, maar kon goed opschuiven. Had de eerste ronde nodig om in mijn ritme te komen, uiteindelijk mijn ritme gevonden en zo nog wat plekken goed kunnen maken. Ik ben tevreden met mijn 12e plek tussen de elites en 1e junior.’