Terugblik Rucphen: Mooie zege voor Mouris, Hartog maakt rentree

Veel renners van Parlhotel-ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team stonden donderdagavond aan de start in het Brabantse Rucphen. En ook deze keer behaalden ze samen weer een aantal mooie resultaten.

Junioren – Mouris wint,  Haverdings tweede
De Juniorenkoers werd gedomineerd door twee renners van onze ploeg. Michiel Mouris bleek uiteindelijk de sterkte en kwam alleen over de finish. Zijn maatje Floris Haverdings werd even later knap tweede.

Michiel: ‘Ik had een goede start, maar in de eerste ronde maakte ik een foutje waardoor ik een gat dicht moest rijden op Floris. Vervolgens mooi met z’n tweeën gereden. Met 1,5 ronde te gaan foutje van Floris waardoor ik door kon trekken en zo kon winnen. Zeer tevreden!’

Floris: ‘Mooie cross en de hele cross eigenlijk met Michiel samen op kop gereden. Uiteindelijk in de hekken gekomen bij de wisselpost en toen viel Michiel sterk aan, verdiende winnaar en zelf ben ik ook wel tevreden!’

Elite vrouwen – Eindelijk rentree Hartog, knappe prestatie Sonnemans
Na twee maanden blessureleed maakte Larissa Hartog in Rucphen haar rentree. Ze werd meteen 9de. Sara Sonnemans was acht seconden eerder als 7de over de streep gekomen. Daarmee was ze ook de beste Juniore. Isa Nomden werd 11de.

Sara: ‘Ik had een goede start en dook als eerste het veld in. Ik kon de eerste paar rondes goed voorin mee. Blij met het gevoel, uiteindelijk 7e algemeen en 1e junior.’

Larissa: ‘Vandaag heb ik in Rucphen mijn eerste cross gereden sinds mijn val twee maanden terug. Het was spannend om weer een wedstrijd te rijden met mijn herstellende schouder en hierdoor vermeed ik bewust en onbewust nog extra risico’s. Het was een flinke schock to the system en ik maakte behoorlijk wat foutjes, maar dat hoort natuurlijk allemaal bij een eerste cross. Nu voel ik wel wat spierpijn in de schouder opkomen, maar zolang dat het enige blijft, is mijn avond zeer geslaagd. Vooral heel blij dat ik nu weer kan crossen na een lange tijd!’

Isa: ‘Ik had niet een super start, doordat ik opgesloten zat. Ik voelde mij wel gewoon goed en had een prima eerste ronde. Het parcours had 2 kanten, 1 kant was super modderig en de andere kant was snel met veel bochtjes. In de modder kon ik goed mijn power kwijt en in de bochtjes verloor ik teveel. Vandaag was niet super goed, maar ook niet slecht, gewoon prima. Een 11de plek voor mij.’

Elite mannen – Van Lierop 6de, Godrie wordt 15de

Bij de Elite mannen deden Stan Godrie en Danny van Lierop mee namens onze ploeg. Van Lierop reed naar een mooie 6de plek in de door Ryan Kamp gewonnen wedstrijd. Godrie kwam als 15de over de meet.

Danny: Vandaag ook gereden in Ruchpen. Als tweede gestart achter Stan en voor de modderstroken op kop gaan rijden. Eerste ronde prima doorgekomen, in de tweede ronde gevallen bij een diep spoor en op plek zes terechtgekomen. Lang vlak achter de nummer 5  gereden, maar in de finale toch wat meer tijd prijsgegeven. Maar erg tevreden met mijn zesde plek.’

Stan: ‘Ik heb mezelf voor het thuispubliek kunnen laten zien met een knal kopstart. Deze ging perfect en zoals uit het boekje. Maar ik had het lastig door de modder stroken die er vooral op een gedeelte van het parkoers lagen. Op techniek kon ik vaak terug komen bij een groepje maar verloor steeds wat plaatsen. Als 15e gefinisht. Jammer want er had meer ingezeten. Nog wat meer modder eten om daar in te verbeteren. Nu op naar val di sole. Daar zal het helemaal anders zijn.’