Terugblik Herentals en Namen: ‘Wat een gaaf rondje’

Zaterdag snelde Larissa Hartog naar een mooie 8ste plaats in Herentals. Een dag later stond een groot deel van de ploeg aan het vertrek in Namen, Lees hier hoe onze coureurs hebben gereden.

Zondag 17 december – Namen

Junioren: Haverdings en Mouris in top 15, Sonnemans 29ste
Op het zware parcours in Namen reden Michiel Mouris en Floris Haverdings beiden een mooie uitslag. Mouris werd 13de, Haverdings kwam als 15de over de finish. Bij de junioren vrouwen had Sara Sonnemans geen superdag. Ze werd 29ste

Michiel: ‘Ik kwam als 25ste boven op de eerste klim. Daarna heb ik 2 rondes lang heel goed kunnen opschuiven naar top 15. Laatste 2 rondes een beetje blijven hangen. Als 13e over de streep. Zeker wel tevreden mee.’

Floris: ‘Ik ging goed van start en aan het begin mee met de kop. Kon het niet echt volgen dus moest lossen en uiteindelijk gestrand op een 15e plek.’

Sara: ‘Ik had een mindere start en was rond p30 boven op de citadel. Ik kon in het begin goed opschuiven, maar merkte dat ik op de technische stukken niet goed was waardoor ik daar veel plekken verloor. Op de stukken omhoog kon ik dan weer wat plekken goedmaken, maar ik ben niet tevreden over mijn wedstrijd.’

U23 mannen: Danny van Lierop met goede benen naar 8ste plaats
Danny van Lierop had in Namen geen goede start, maar gelukkig wel goede benen. Hij pakte bij de U23 (beloften) een knappe 8ste plek.

Danny: ‘Ik had een slechte start en was pas rond plek 30 boven op de citadel. Voelde al snel dat ik goede benen had en kon goed opschuiven richting top 10. Technisch wel prima, maar moest het vooral hebben van de oplopende stroken, naar plek 8 gereden en die niet meer afgegeven in de laatste ronde. Tevreden met mijn wedstrijd.’

Elite mannen: Godrie heeft plezier en ziet af
Stan Godrie reed een sterke koers. Dat leverde hem een 22ste plaats en een goed gevoel op.

Stan: ‘Ik had geen superstart, maar wel heel goed kunnen opschuiven in de eerste ronde. Ik lag toen op plek 16. En daar snel een goed ritme kunnen pakken. De omloop lag me heel goed en zeker de technische stukken en waar hard naar beneden gereden kon worden. Veel plezier gehad en hard afgezien vandaag en uiteindelijk een mooie 22ste plaats kunnen behalen. Goed gevoel aan overgehouden.’


Elite vrouwen: Dubbel gevoel voor Isa Nomden
Het parcours was heel gaaf en het publiek gaf haar moraal. Maar helaas viel de uitslag tegen voor Isa Nomden. En daarom hield ze een dubbel gevoel over aan de zware cross in Namen.

Isa: ‘Er stonds een heel groot deelnemersveld aan de start en ik moest redelijk achteraan starten. Tijdens de start een beetje opgesloten gezeten, maar ik kon daarna wel goed inhalen. De eerste rondes gingen goed en ik reed rond plek 33. Ik wisselde van fiets, maar op de lichtste versnelling schakelde hij over. Door de vermoeidheid begon ik ook wat foutjes te maken en stond ik op een gegeven moment overdwars. Helaas haalde het groepje achter mij mij hierdoor in. Uiteindelijk een 39ste plaats voor mij met een dubbel gevoel, want ik had graag wat meer gewild. Maar wat een gaaf rondje en met zoveel publiek geeft wel moraal.’

Zaterdag 16 december – Herentals

Larissa Hartog reed dit weekeinde niet in Namen, maar stond een dag eerder aan het vertrek in Herentals. Daar reed ze een uitstekende wedstrijd en finishte ze op een mooie 8ste plaats.

Larissa: ‘Het was een mooie selectieve ronde die ik graag rij. Ik had geen goede start, maar ik kon in de eerste ronde goed naar voren opschuiven. Na een paar rondes reed ik voor plek 7 en ik voelde me op dit moment nog erg goed, waardoor ik het idee had dat ik nog wat dichter bij mijn voorgangers zou kunnen komen. Alleen toen een verkeerd spoor in de blubber gekozen waardoor ik eruit schoot en viel. Hierdoor verloor ik wat tijd en was ik mijn zevende plaats kwijt.  Maar alsnog een mooie 8ste plaats behaald. Een goed gevoel tijdens de wedstrijd dus wederom erg tevreden!’