Terugblik Gavere en Heusden-Zolder: Mouris ondanks verkoudheid knap 4de

Het is een drukke crossperiode en ook enkele van onze renners kwamen de afgelopen dagen in actie. Op Tweede Kerstdag werd Isa Nomden 35ste in Gavere, een dag later snelde junior Michiel Mouris naar een 4de plaats in Heusden-Zolder. Ook Sara Sonnemans reed daar. Zij kwam als 35ste over de meet en was daarmee de 5de junior.

Woensdag 27 december – Heusden Zolder
Michiel (4de bij junioren): ‘Ik kwam eigenlijk direct in een groepje voor plek 4 te rijden. Was niet sterk genoeg om aan te sluiten bij de eerste 3. Ik kon elke ronde wel wat verschil maken in mijn groep. De laatste ronde daarna doorgetrokken en de rest zo net voorgebleven. Niet helemaal tevreden met vandaag. Toch nog wel een beetje verkouden en niet helemaal op m’n best. Ik heb besloten om vanwege de verkoudheid donderdag niet te starten in Diegem.’

Sara (35ste/5de junior): ‘Ik moest op de 8e rij starten en ging rond P70 het veld in. Ik kon de eerste paar rondes goed opschuiven, maar verloor op het einde nog een paar plekken. Uiteindelijk P35 tussen elites en 5e junior.’

Dinsdag 26 december – Gavere
Isa (35ste): ‘Ik startte redelijk achteraan en had niet zo’n goede start, waarbij ik uit mijn pedaal schoot. Ik kon gelukkig goed inhalen op dit zware parcours. Ik ben tevreden met een goede inhaalrace en een 35ste plaats.’

De komende dagen zijn onze renners ook te zien in Diegem, Loenhout en Hulst.