Terugblik WB Antwerpen: Van Lierop sprint naar 5de plaats

Zaterdag 23 december stonden er heel wat renners van Parkhotel-ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team aan de start bij de Wereldbekercross van Antwerpen. Langs de oever van de Schelde werd Danny van Lierop 5de bij de Beloften, Floris Haverdings 8ste bij de Junioren en verraste Larissa Hartog zichzelf met een mooie 21ste plek bij de Elite vrouwen. Lees hier de verhalen van al onze renners.

Junioren: Haverdings in top-tien, Mouris en Sonnemans net daarbuiten
Bij de Junioren mannen pakte Floris Haverdings een knappe 8ste plek. De van een verkoudheid herstellende Michiel Mouris 12de. Bij de Junioren vrouwen was er een 11de plaats voor Sara Sonnemans (foto).

Sara: ‘Ik moest vanaf de 4e rij starten en kwam rond p15 de eerste post door. De hele wedstrijd gereden voor p10, Helaas kwam ik net wat te kort in de laatste ronde waardoor ik op p11 ben gefinisht.’

Floris: ‘Ik had een goede start en kon meteen mee met de kop van de wedstrijd. Het tempo vooraan lag net iets te hoog voor me, maar uiteindelijk op een mooie 8e plek gefinisht.’

Michiel: ‘Na een week lang flink verkouden te zijn geweest, was het een beetje afwachten hoe het ging. Ik had een slechte eerste ronde, maar daarna weer heel goed door kunnen schuiven. Bleef echt wel heel goede rondetijden rijden. 12e geworden. Zeker tevreden, maar met een betere eerste ronde zat er zeker een mooie top 10 in.’

Beloften (U23) – Sterke Van Lierop wordt vijfde
Danny van Lierop fietste uitstekend door het Antwerpse zand en pakte een prachtige vijfde plaats.

‘Ik had een prima start en was rond plek 12 vertrokken’, vertelt Danny. ‘Snel opgeschoven naar plek 8. Ik had wel een goed ritme en kon de zandstroken steeds foutloos afwerken. Halverwege de wedstrijd naar plek 6, met korte achterstand op plek 4 en 5. In de laatste ronde aangesloten bij de nummer 5 en de sprint gewonnen. Mooie vijfde plaats voor mij.’

Elite vrouwen – Larissa Hartog 21ste
Larissa Hartog is nog niet zo lang hersteld van de zware blessure die ze aan het begin van het seizoen opliep, maar Hartog rijdt al weer erg hard. Dat liet ze ook in Antwerpen zien met een knappe 21ste plaats.

Larissa: ‘Ik vertrok vanaf de 7de rij en had een prima start. De eerste ronde energie gestoken in plaatsen opschuiven maar tegelijkertijd ook rustig gebleven zodat ik me niet over de kop zou rijden. Iedere ronde kon ik plekjes opschuiven een uiteindelijk met een goede laatste ronde een supermooie 21ste plaats behaald. Ik had dit niet verwacht en ben supertevreden!’

Elite mannen – Godrie blij met ‘degelijke’ 24ste plek
Het slotstuk van de de dag in Antwerpen was voor de Elite mannen. In de door een oppermachtige Van der Poel gewonnen cross reed Stan Godrie naar een zeer verdienstelijke 24ste plaats.

‘Op zich was ik best oké gestart’, aldus Stan. ‘Maar door allerlei valpartijen voor en naast me, kwam ik toch niet goed weg. Na twee rondes reed ik rond plek 30. Ik klon gelukkig een goed ritme vinden en reed lekker door het zand. Plekje voor plekje kunnen opschuiven en weinig verval en zo naar een 24e plaats kunnen rijden. Tevreden over dit degelijke resultaat.’