Terugblik Hulst: Haverdings net naast podium, Godrie valt over Pidcock

In de cyclocrosswereld werden er de afgelopen dagen overuren gedraaid, want vanaf Tweede Kerstdag werd er iedere dag een cross verreden. Onze renners richtten zich met name op de Wereldbekerwedstrijd van Hulst (30-12), maar ook in Loenhout (29-12) en Diegem (28-12) stonden renners van Parkhotel-ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team aan de start (en reden daar top-tien).

Zaterdag 30 december – Hulst (Wereldbeker)

Elite mannen – Sterke Van Lierop wordt 24ste
Er stonden bijna 100 renners aan de start bij de mannen. Daarbij ook Stan Godrie en Danny van Lierop. Godrie leek goed vertrokken, maar kon in de eerste bocht de vallende Tom Pidcock niet ontwijken en ging ook tegen de grond. De vanaf de zevende rij gestarte Danny van Lierop kende juist wel een goede start.

Danny (24ste): ‘Ik startte vanaf rij 7, maar mede door een val, waar ik net om heen kon, wel goed weg. In de eerste ronde geprobeerd zoveel mogelijk plekken te winnen en kwam al snel rond plek 25 te rijden. De hele wedstrijd beetje rond die plek gereden en na een goede wedstrijd op plek 24ste gefinisht.’

Stan (28ste): ‘Ik had een slechte start met een val over Pidcock heen in de eerste bocht. Daarna wel een goed ritme kunnen vinden en in de eerste 2 rondes snel en veel kunnen opschuiven. Terug de top 30 in kunnen rijden. Daarna wat alleen komen zitten en wat teruggeslagen door een lekke band. Maar vandaag een goede dag en ondanks de pech terug kunnen knokken en een 28e plek kunnen behalen. Resultaat was niet goed maar de benen wel, dus ik kijk uit naar de komende wedstrijden.’

Elite vrouwen: Hartog vindt in laatste ronde goede benen

Voor Larissa Hartog verliep de WB-wedstrijd in Hulst niet heel soepel. Maar ze bleef knokken en reed uiteindelijk nopg een lekkere laatste ronde, met een 30ste plaats als resultaat.

Larissa (30ste): ‘Ik zat direct bij de start achter iemand waarbij de ketting eraf liep waardoor ik tot stilstand kwam en ver van achteren de wedstrijd begon. In de eerste ronde veel opstoppingen en daarom vaak moeten lopen waardoor mijn benen volledig vol schoten. De eerste 5 rondes bolde het slecht en lukte het op rechte stukken niet om snelheid te maken. Laatste ronde eindelijk een paar goede benen gevonden waardoor ik weer tempo kon maken en een paar plaatsen kon opschuiven. Uiteindelijk op plek 30 geëindigd.’

Junioren mannen – Haverdings mist podium op een haar
Omdat Michiel Mouris nog niet voldoende hersteld was van zijn verkoudheid, was Floris Haverdings de enige renner van onze ploeg bij de Junioren mannen. Maar hij verdedigde onze kleuren met verve. De jonge Drent streed de hele koers voor een podiumplek, maar miste die uiteindelijk op maar 1 seconde.

Floris (4de): ‘Ik was goed weg in de eerste ronde en heb de hele cross eigenlijk voor plek 3 gereden, want de eerste 2 waren al snel gevlogen. Het was een mooi parcours, maar ik maakte net wat te veel foutjes en dat kostte me dan ook de 3de plek helaas. Maar ik heb er wel een goed gevoel aan overgehouden en ben tevreden.’

Junioren vrouwen: Sonnemans 7de

Echt goede benen had Sara Sonnemans niet. En ook haar start verliep niet geweldig. En toch pakte ze een mooie 7de plaats.

Sara (7de): ‘Ik had niet zon goede benen en ook een mindere start. Ik moest de eerste ronde veel inhalen, maar kon al gauw in mijn ritme komen en zo naar p7 gefietst. Verder een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd.’

Diegem en Loenhout – Top 10 voor Nomden en Haverdings
Zoals gezegd hadden we ook renners aan het vertrek in Diegem (28 december) en Loenhout (29-12). Isa Nomden sprintte in Loenhout naar een mooie 9de plek en Floris Haverdings werd 6de in de avondscross van Diegem.

Isa: ‘Het rondje in Loenhout lag er door de regen erg zwaar bij. Ik startte op de 4de rij, maar ik had een goede start en kon de eerste ronde goed inhalen. In de derde ronde helaas een stomme fout gemaakt om te wisselen op limus. Dit kostte mij veel kracht en helaas kwamen de rensters achter mij, bij mej. Uiteindelijk een mooie strijd om een plek in de top 10. Met een mooie eindsprint uiteindelijk 9de.’

Floris: ‘Ik was in Diegem goed van start en meteen mee met de eersten. Hele cross voor plek 4 gereden en in de laatste ronde toch nog moeten passen en uiteindelijk 6e geworden. Tevreden met het gevoel, want voelde me sterk vandaag.’