Terugblik Mechelen: Weer podium voor Floris Haverdings

Zondag 17 september stond de Kleebergcross in het Zuid-Limburgse Mechelen op het programma. Veel van onze renners stonden daar aan het vertrek, met opnieuw een mooie podiumplaats voor Floris Haverdings.

Haverdings, eerstejaars Junior, begon het seizoen vorig weekend met een derde en een eerste plaats. In Mechelen mocht hij na een sterke cross plaatsnemen op het enige treetje van het podium dat hij in dit nog prille seizoen nog niet had gezien; die van plek 2.

Danny van Lierop reed bij de Elites een sterke wedstrijd en finishte als zesde. Bij de vrouwen werd Larissa Hartog ondanks wat pech en tegenslag toch mooi zevende. Hoe het al onze renners verging, lees je hier.

Elite mannen – Van Lierop 6de, offday voor Godrie

Danny Van Lierop (6de): ‘Na de start lag ik vijfde en na een halve ronde kwam ik op kop te rijden.. Net voor het einde van de eerste ronde maakte ik een foutje waardoor ik een paar plekken verloor. Lang rond plek 5/6 gefietst. In de finale ging het voor mij net iets te hard, waardoor ik de andere moest laten gaan en als zesde finishte. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd.’

Stan Godrie (25ste): ‘Vandaag in Mechelen een echt crossrondje. Ik had een goede start, maar helaas niet de goede benen. Wat moeite om voorin te blijven en langzaam naar achter gezakt. Ik kreeg ook steeds meer last van mijn rug en het werd uiteindelijk een offday: 25ste plaats. Ik heb nu 2 weken de tijd om te werken aan verbeterpunten en dan op naar de volgende wedstrijd.’

Elite vrouwen – Hartog stoeit met voetbalnet, Sonnemans toont zich tussen Elites 

Larissa Hartog: (7de): ‘Ik had vandaag een goede start, maar ik voelde direct dat de benen helemaal vol zaten. Het kostte mij twee rondes om er doorheen te komen, maar daarna kwam ik lekker op gang en kon ik weer wat dames inhalen. In de voorlaatste ronde maakte ik een foutje in de geul en verloor ik mijn evenwicht, waardoor ik in het voetbalnet terecht kwam. Ik heb hier even mee gestoeid om ervan los te komen. Wat tijd en een plek mee verloren, maar dit kon ik in de laatste ronde weer rechtzetten. Niet helemaal tevreden met het gevoel (in de eerste rondes) maar qua uitslag (7de) was het vandaag het hoogst haalbare, dus daar ben ik wel tevreden mee.’

Sara (15de): ‘Ik had een goede start en kon mooi met de eersten het veld in. Na een halve ronde kwam ik samen te zitten met een groepje en daar de hele wedstrijd mee gefietst. In de laatste ronde moest ik een gaatje laten en in de laatste halve ronde zakte ook nog eens mijn hele zadel naar beneden. Zeker tevreden met mijn wedstrijd, 15e geworden tussen de elites.’

Junioren mannen – Weer podium voor Haverdings, geen lekkere start voor Mouris

Floris Haverdings (2de): ‘Ik had een goede start en heb de hele wedstrijd samen met Keije Solen voor de winst gereden. In de laatste ronde bleek hij sterker en werd ik op waarde gelost. Mooi 2de geworden dus.’

Michiel Mouris (30ste): Het veldritseizoen begon voor mij op de Kleeberg. De start was prima, maar dat was het dan ook wel. Afgelopen week was ik ziek en daar had ik toch echt nog wel last van. Ik kwam niet vooruit op de zware stroken en verloor overal tijd. Hopen op een betere volgende cross.’