Terugblik Mol en Gavere: Van Lierop twee keer in actie, afmelding Godrie

Voor Danny van Lierop stonden er in het kerstweekeinde twee wedstrijden op het programma. Floris Haverdings hield het bij één optreden en Stan Godrie moest zich door ziekte helaas afmelden voor de wedstrijd in Gavere.

Vrijdag 23 december – Mol
Danny van Lierop stond aan het vertrek van de avondcross in Mol. In de door Wout van Aert gewonnen wedstrijd werd de jonge Brabander 23ste.

‘Het was een zware ronde met zand’, blikt Danny terug. ‘Ik had een prima start en de eerste helft van de wedstrijd reed ik in een grote groep rond plek 17. Met nog een paar rondes te gaan viel ik in het zand, wat best wat tijd kostte. Daardoor teruggevallen naar plek 23. Het was een beetje een wisselvallige wedstrijd, wat resulteerde in een 23ste plaats.’

Tweede kerstdag – Gavere
In Gavere stond Danny van Lierop opnieuw aan het  vertrek. En deze keer had ZZPR.nl-Prakhotel-Orange Babies Cycling Team ook bij de Junioren iemand in het startvak staan: Floris Haverdings. Van Lierop werd 36ste bij de Elite, Haverdings kwam in zijn wedstrijd als dertiende over de streep.

Danny: ‘Het was weer een zware cross met meerdere loopstukken. Gestart op rij 6, maar de eerste ronde niet veel in kunnen halen. Bij de eerste doorkomst reed ik op plek 47. Ik had een goed ritme en kon langzaamaan inhalen. Uiteindelijk op een 36ste plaats gefinisht.’

Floris: ‘Ik had een mindere dag vandaag. Na een goede eerste ronde zakte ik ver terug en werd uiteindelijk dertiende.’