Twee kampioenen voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

Inge van der Heijden is in Surhuisterveen Nederlands kampioene bij de beloften-vrouwen geworden. De renster van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies soleerde naar de winst. Femke Gerritse maakte het succes van de ploeg even later compleet door de titel bij de junior-vrouwen te veroveren.

Van der Heijden had vooraf niet durven dromen van de titel. “Na de kerstperiode begon ik er echt door te komen en nu heb ik de goede lijn te pakken. Maar je weet ook dat de concurrentie in Nederland sterk is. We bleven aanvankelijk met vier a vijf rensters bij elkaar, maar ik had al snel door dat ik in de modder net wat beter was. Daar kon ik ze onder druk zetten. Daar ben ik ook door getrokken. Toen Ceylin del Carmen Alvarado weg gevallen was, had ik inmiddels een mooie kloof geslagen op de rest en kon ik het volhouden tot het einde. Dan moet je de focus houden, want een foutje is zo gemaakt en dan zijn ze er ook zij bij. Het lukte en daar ben ik heel blij mee. Een nationale titel, dat is wel echt een sportief hoogtepunt voor me, in ieder geval van dit seizoen.”

Bij de junior-vrouwen won Van der Heijdens ploeggenote Femke Gerritse. “Ik had niet de beste start, maar na twee ronden kwam ik er door en kon ik na de winst rijden” zei Gerritse, die vorig jaar kampioene werd bij de nieuwelingen-meisjes op de weg. In de voorlaatste ronde kon ik een keer versnellen en zo kwam ik weg. Ik ben super tevreden met het resultaat en hoe de wedstrijd ging.”

Frank Groenendaal bezorgde de ploeg een derde medaille. Hij won bij de masters 50+ het brons. Aanvankelijk was hij de teammanager van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies daar niet helemaal tevreden over. “Ik zag koploper Lars Rietveld voor me rijden, maar ik nam waarschijnlijk net iets teveel risico’s waardoor ik terug viel. Door pech ging ook Jos Bogaerts me nog voorbij voor het zilver. Natuurlijk was ik vooraf blij geweest met dit resultaat en ik gun het die jongens voor me, die er een hele winter in geïnvesteerd hebben Maar als je zo dicht bij meer bent, dan is dat gewoon even slikken.”

Maaike de Heij werd achtste bij de vrouwen -23. “Gezien het parcours – wat me totaal niet ligt – zat er echt niet meer in. Dus ben ik tevreden.”