WB Rucphen en Namen: veel renners van ZZPR.nl-Orange Babies CT geselecteerd

Voor de Elite (mannen en vrouwen) staan er komende weekeinde (18 en 19 december) twee Wereldbekerwedstrijden op het programma. De wedstrijd van zondag in Namen is ook voor de Beloften en Junioren een WB-cross. ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team is beide dagen goed vertegenwoordigd.

18 december – WB Rucphen

Elite mannen
Onze ploeg staat met maar liefst drie renners aan de start bij de Elite mannen. Naast Stan Godrie, een vertrouwd gezicht in de Nederlandse WB-selectie, mogen ook Joost Brinkman en Lucas Janssen (beiden zijn pas 19 jaar) meedoen met de profs.

Elite vrouwen
Ook bij de vrouwen zijn we van de partij. Bondscoach Gerben de Knegt selecteerde Isa Nomden voor de eerste WB-cross op Nederlandse bodem van dit seizoen.

19 december – WB Namen

Elite mannen
Een dag later staat Nederland in het Belgische Namen met een kleine selectie aan de start, maar Stan Godrie (foto) hoort bij de zeven renners die ons land vertegenwoordigen in de Citadelcross.

Beloften (-23) mannen
Voor de Beloften is de wedstrijd in Namen de tweede WB-manche van het seizoen. De bondscoach selecteerde zeven talenten, waaronder Danny van Lierop en Hugo Kars.

Junioren mannen
Ook de Junioren rijden hun tweede Wereldbekerwedstrijd. De eerste werd gewonnen door de enige Junior in onze ploeg: David Haverdings. De veelwinnaar uit Drenthe staat zondag in Namen uiteraard weer aan de start.